Pardubický kraj se chystá na další programové období

pk vedeniKrajští radní na svém posledním jednání schválili 13 projektových záměrů na modernizace silnic druhých tříd za přibližně 1,7 miliardy korun, u kterých by mělo být průběžně žádáno o evropské dotace v rámci blížícího se programového období 2020+. Kraj tak chce být připraven již na vyhlášení prvních výzev. Společně s těmito 13 projekty bude mít tak Pardubický kraj pro uplatnění žádostí o financování v příštím období připraveny projekty s celkovými náklady ve výši tří miliard korun.

Stejně jako ve stávajícím programovém období chceme být připraveni na začátku toho následujícího se seznamem projektů, které bychom mohli začít uplatňovat ihned po startu nového období a vyhlášení prvních výzev. Vzhledem k tomu, že se nám daří evropské prostředky čerpat relativně dobře, již nyní chceme mít dostatečný zásobník projektů. V rámci nyní schválených projektů předpokládáme celkovou částku přibližně 1,7 miliardy korun,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Připravované projekty, respektive schválené projektové záměry, stejně jako v předchozích případech reflektují nejen stav samotných komunikací, ale také celé území kraje. „V rámci těchto 13 projektů se dostává například na oblast Skutečska a silnici II/305, oblast Toulovcovým maštalí a silnici II/358, ale také Jevíčsko a Moravskotřebovsko se silnicemi II/366, II/644 a II/371. Monitoring stavu jednotlivých silnic provádíme průběžně, stejně tak zásobníky našich projektů doplňujeme dle potřeb a možností,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Kortyš.

Postup při přípravě projektů přibližuje krajská radní pro oblast eurofondů a regionálního rozvoje Hana Štěpánová. „Pro tuto chvíli připravujeme projekty tak, jako v současném programovém období, jelikož nemáme žádné výrazné signály o tom, že by se podmínky čerpání měly výrazně měnit. Samozřejmě, že konkrétní parametry budeme znát až v rámci vyhlášené výzvy. Nechceme však nic podcenit,“ řekla krajská radní pro oblast evropských fondů Hana Štěpánová.

Schválené projektové záměry pro IROP 2020+

Modernizace silnice II/305 Skuteč – Štěpánov

Modernizace silnice II/305 Luže – Štěnec

Modernizace silnice II/305 Štěnec - křiž. I/17

Modernizace silnice II/341 Nerozhovice – Hrbokov

Moderniziace silnice II/340 Hrbokov - křiž. II/337, Seč (Veselka)

Modernizace silnice II/355 Chrast - Hrochův Týnec (okružní křiž.)

Modernizace silnice II/311 Horní Čermná – Mistrovice

Modernizace silnice II/358 Nové Hrady – Litomyšl

Modernizace silnice II/358 Zderaz – Polanka

Modernizace silnice II/644 Městečko Trnávka - hranice kraje

Modernizace silnice II/366 Chornice – Jevíčko

Modernizace silnice II/371 Chornice – Jaroměřice

Modernizace silnice II/312 Červený Potok - hranice kraje

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji