Cvičení záchranářů omezí dopravu v příhraničí

cviceniV sobotu 24. srpna se na česko - německých hranicích poblíž hraničního přechodu Hřensko/Schmilka uskuteční cvičení integrovaných složek záchranného systému s názvem Schöna 2019. Cvičení bude probíhat od odpoledních až do nočních hodin. Lidé by tedy měli počítat na české straně s omezením na železnici, cyklotrasách i turistických stezkách. Do cvičení se zapojí složky IZS obou států.

Od 16.30 hodin bude v obou směrech uzavřena železniční trasa v údolí Labe směrem na Německo mezi Bad Schandau a zastávkou Schöna. Příměstské vlaky budou na německé straně končit na nádraží v Bad Schandau. Uzávěra železniční trasy potrvá do přibližně 24 hodin. Labská stezka pro cyklisty i chodce bude na levém břehu řeky uzavřena od odpoledních hodin do noci mezi zastávkou Schöna a mostem přes Krippenbach. Pro cyklisty jsou připraveny objízdné trasy, je ovšem nutné počítat s jejich větší náročností, protože vedou ven z údolí Labe.

Na hranicích bude v této oblasti i zákaz vstupu na turistické stezky, vedoucí ze směru Reinhardtsdorf a Schöna zpět k Labské stezce, především se bude jednat o stezku Hirschgrundweg. Upozornění na možná omezení platí i pro řidiče, protože se v tomto místě bude pohybovat velké množství vozidel IZS a může tedy docházet k dalším uzavírkám.

Více informace najdete tady. (usk)

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji