Nemocnice v Moravské Třebové vyjde nejvýše na 300 milionů

moravska trebova nemocnicePřípravy na stavbu nové budovy Nemocnice následné péče v Moravské Třebové zdárně pokračují. Pardubický kraj z pozice investora tlačil na projektanty stavby, aby nedocházelo k jejímu zbytečnému prodražování. Krajem stanovený limit do 300 milionů korun, který vzešel z posledního srpnového jednání, byl po výměně projekčního týmu dodržen. Žádný ze zásahů nebude mít vliv na funkčnost celého objektu.

Na posledním jednání jsme si stanovili limit celé stavby 300 milionů korun včetně daně, jelikož návrh projekčního týmu byl zcela mimo původní záměr. Projekční kancelář následně tento tým vyměnila, jelikož nesplnil zadání. Nyní jsme se dostali do fáze, kdy je projekt upraven dle zadaných limitů. Je nutné zdůraznit, že úspory se nijak nedotknou kvality samotné stavby ani úrovně poskytované péče. Jednalo se spíše o prvky, které na budově tohoto typu nejsou nutné a stavbu zbytečně prodražují,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že úpravy projektu budou předmětem jednání krajských radních. „V tuto chvíli očekáváme vydání společného povolení na stavbu, ke kterému nebyly podány žádné připomínky. Je možné, že dojde k dílčím úpravám v harmonogramu stavby, avšak pokud nedojde k žádným neočekávaným zdržením, tak bychom v březnu příštího roku chtěli vypsat výběrové řízení na dodavatele stavby,“ sdělil hejtman Martin Netolický

Součástí projektu je kromě samotné nemocnice následné péče s 90 lůžky také stravovací provoz, rehabilitace, administrativně-provozní část a stanoviště záchranné služby včetně stání pro sanitní vozy. (pak)

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji