Půtův ples vynesl přes milion

ples LBKUž 13. benefiční ples hejtmana tradičně pomáhal dobré věci. Vůbec poprvé se v jeho historii podařilo vybrat přes milion korun. Veškeré peněžní dary od partnerů plesu a část finančních prostředků utržených z prodeje vstupenek budou věnovány třem organizacím, které se starají nebo pomáhají lidem v nelehkých situacích.

Centrum Amélie Liberec, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa a Nadační fond Ozvěna dostaly v krásném prostředí Clarion Grandhotelu Zlatý lev v Liberci, kde se ples uskutečnil, od hejtmana Martina Půty šeky na finanční prostředky, které jim pomohou v provozu nebo v dalším rozvoji. Například českolipská nemocnice za peníze zkrášlí novorozenecké oddělení.

Večer byl o tanci, hudbě, setkání se spoustou zajímavých lidí a hlavně o tom udělat dobrou věc. Mám z té rekordní částky obrovskou radost. Děkuji všem, partnerům a hostům plesu, kteří se na ní podíleli, zejména pak společnostem Kitl a Domu Ronalda McDonalda, nadačnímu fondu. Centrum Amelie, Nadační fond Ozvěna a Nemocnice s poliklinikou v České Lípě tak budou mít možnost použít darované prostředky tam, kde je to nejvíc potřeba,“ zhodnotil hejtman Martin Půta.

K tanci a poslechu hrál skvělý orchestr Big‘O‘Band Marka Ottla, který kromě vlastního repertoáru dokázal výborně doprovázet i Ewu Farnou a Itcho Pčelára. Souhru těl předvedlo Duo Ogor, vystoupil rovněž baletní soubor Divadla F. X. Šaldy a liberecká taneční skupina B-soul. Hosté mohli ochutnat dobroty z bohatého rautu nebo molekulární mixologie. Bavili se i u oblíbeného fotokoutku. (lbk)

 

Podpořené organizace:

Centrum Amelie Liberec pomáhá onkologicky nemocným a jejich blízkým. Nabízí psychosociální pomoc odborníků formou podání informací, individuálního a rodinného poradenství a skupinových aktivit s cílem snížit negativní dopady nemoci na pacienta i jeho blízké. Amelie poskytuje všem, kteří to potřebují dostatek informací o problematice onkologického onemocnění, které pomáhají klientům aktivně žít s rakovinou.

Nadační fond Ozvěna podporuje děti a mladistvé s trvalou ztrátou sluchu. Jeho posláním je umožnit těmto dětem zařazení do společnosti, vzdělávání, rovnocennou šanci se účastnit společenských, sportovních i volnočasových aktivit a především podpořit jejich samostatnost v budoucím životě. Cílem Ozvěny je získávání prostředků prostřednictvím grantových projektů, darů od partnerů, sponzorů či pořádáním benefičních akcí zaměřených na pomoc konkrétním dětem. 

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa je významné zdravotnické zařízení ve vlastnictví Libereckého kraje. Poskytuje lůžkovou i ambulantní péči. Má celkem 488 lůžek. Slouží nejen pro obyvatele okresu Česká Lípa, ale ve vybraných odbornostech i pro část kraje Ústeckého. Objekt nemocnice vznikl již v roce 1892. Současná podoba pochází z 80. let, proto vedení nemocnice neustále modernizuje lékařské vybavení a budovy.

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji