Kraj Vysočina prodává zámecký areál

zamek techobuzObálkovou metodou je připraven prodat Kraj Vysočina udržovaný zámecký areál v Těchobuzi na Pelhřimovsku. Termín podání nabídek končí 18. dubna 2019 a vzhledem k tomu, že se jedná o opakovaný prodej, rozhodla Rada Kraje Vysočina o snížení minimální nabízené ceny o jeden milion korun na současných 11,05 milionu korun.

Nemovitost včetně udržovaného areálu bude otevřena k prohlídce případným zájemcům 4. a 27. března,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast majetku a ekonomiky Martin Kukla.

Zámek ze 16. století je dvoupodlažní s přístavbou ze 70. let minulého století, včetně přiléhajících garáží a skladu, objekt o ploše cca 1800 m2 je částečně podsklepen. Je napojen na kanalizaci, vodovod, topení je řešeno kotlem na TP. V zámku byly částečně provedeny stavební úpravy a změny dispozic. Provozní jednopodlažní budova o ploše cca 450 m2 byla v roce 1983 přestavěna, v posledních letech byl objekt zateplen, provedeny nové rozvody vody, topení ZTI. Na nádvoří se nachází sklad o ploše cca 150 m2. Areál byl v devadesátých letech minulého století postupně dostavován, léta sloužil jako ústav sociální péče. Stavba zámku je nemovitou kulturní památkou. (vys)

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji