Na blížící se Olympiádě dětí a mládeže se nebude jen sportovat

odm kvUž za jedenáct dní odstartuje Olympiáda dětí a mládeže, jejíž devátý zimní ročník hostí Karlovarský kraj. Mladí sportovci z celé republiky budou soupeřit řadě sportů, včetně ledního hokeje, alpského lyžování, biatlonu nebo karate či šachu. Na sportoviště by měly dorazit téměř dvě tisícovky sportovců a trenérů. Ovšem nejenom sportem bude olympiáda žít.

Sauna, bruslení, hvězdárna nebo třeba kino. To je jen výběr aktivit, kterými si akreditovaní účastníci Olympiády dětí a mládeže mohou zpestřit svou lednovou návštěvu Karlovarského kraje. Organizátoři ve spolupráci s partnery pro mládežnické olympioniky připravili bohatý mimozávodní program.

K čerpání všech výhod je potřeba předložit platnou akreditační kartu. Nejširší nabídka aktivit účastníky ODM čeká pochopitelně v centru olympijského dění v Karlových Varech. V první řadě jsou to akce pořádané v olympijském domě. V západočeské metropoli mohou zájemci dále využít 50% slevu na vstup do dvou bazénů. Jeden je součástí areálu KV Areny, druhý se nachází v Alžbětiných lázních nedaleko olympijského domu. V budově lázní je možné využít také slevu do Caffé Sissi (10 %). Organizátoři mysleli i na ty, kteří si v průběhu týdenního sportování najdou chvíli i na studium. Městská knihovna, pobočka I. P. Pavlova 7, a Hvězdárna Františka Krejčího jim své služby nabídnou bezplatně. Výčet sportovně-kulturního vyžití v Karlových Varech doplňuje 25% sleva do Kina Drahomíra.

Mimozávodní program je připraven i pro účastníky ubytované v horských střediscích. Božídarské Apartmány Engadin poskytly služby svého wellness centra, 20. ledna pak budou hostit zábavný večer spojený s autogramiádou známého sportovce. Relaxovat je možné i v nedalekém Jáchymově, olympionikům se v pondělí 20. ledna odpoledne bezplatně otevře tamní Aquacentrum Agricola. Perfektní příležitostí k vypuštění závodní nervozity bude i bobovačka s Pojišťovnou 211, která se na Božím Daru uskuteční v pondělí a středu vždy od 14 hodin. Kulturní program pak ve středu obstará jáchymovský dům Radium, naplánováno je promítání filmu a koncert známého interpreta.

Zajímavý program nechybí ani v dalších partnerských městech. Mariánské Lázně, které se stanou centrem karatistů, pro účastníky připravily bezplatný vstup do bazénu a parku Boheminium, ve kterém si návštěvníci mohou prohlédnout dokonalé zmenšeniny nejvýznamnějších památek České republiky. Cheb dle programu ODM hostí hokejovou skupinu B a následné zápasy o medaile a pro ledu nenasytné účastníky je připraven i bezplatný vstup na kluziště na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Zdarma je rovněž vstup do chebského plaveckého bazénu. Zpestření náročného sportovního zápolení pak nabídne i Dům Kultury v Ostrově, v úterý a středu zde mají sportovci a doprovod volný vstup na promítání filmů, vždy od 18:00. (kvk); foto: odm.olympic.cz

 

Ústecký kraj

logo UK 23

Hejtman: Oldřich Bubeníček, KSČM
Krajské město: Ústí nad Labem
Rozloha: 5335 km2
Počet obyvatel: 830371
Hustota zalidnění: 156 obyvatel/km2
NUTS: Severozápad
Radní: Martin Klika (ČSSD), Jaroslav Foldyna (ČSSD), Stanislav Rybák (KSČM), Jaroslav Komínek (KSČM), Petr Šmíd (SPO-SPD), Zdeněk Matouš (ČSSD), Jitka Sachetová (KSČM), Ladislav Drlý (KSČM), Radek Balej (KSČM), Radek Štejnar (ČSSD)
Koalice: KSČM a ČSSD
Počet obcí s rozšířenou působností: 16
Počet členů rady: 11
Počet členů zastupitelstva: 55

 

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji