Ministryně Šlechtová chválila slatiňanskou Švýcárnu

slechtova svycarna 6Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová vyrazila začátkem tohoto týdne do Pardubického kraje na kontrolu projektů z evropských peněz, Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) či z dotací Národního programu ministerstva pro místní rozvoj. Chtěla především vidět, zda tyto prostředky byly využity účelně.

Při této kontrole těchto projektů zavítala ministryně Šlechtová i do Slatiňan do interaktivního muzea starokladrubského koně Švýcárna. „Celá Švýcárna je velice interaktivní. Je využívána především školami a rodiči s dětmi. Takže mi to připadá jako smysluplné využití peněz,“ pochválila Švýcárnu ministryně Šlechtová.

Původní plán pro Švýcárnu počítal zhruba s dvěma stovkami návštěvníků za měsíc. V současnosti se ale muzeum starokladrubského koně může pyšnit návštěvností okolo tisíce příchozích za měsíc. Hejtman Martin Netolický již dříve Krajským novinám sdělil, že právě Švýcárna je pro Pardubický kraj místem, které by chtěl propagovat za účelem zvýšení turistického ruchu. Ministryně Šlechtová sdílela jeho názor. „Je to projekt, který bych ráda propagovala i pomocí naší agentury Czech Tourism,“ uvedla Karla Šlechtová.

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji