V DPS Břevnice je deset pozitivních testů

seniorKrajská hygienická stanice se sídlem v Jihlavě informovala o deseti pozitivních testech u klientů a dvou pozitivních testech u zaměstnanců Domova pro seniory v Břevnici u Havlíčkova Brodu. Aktuálně je průběh onemocnění u většiny pozitivních klientů doprovázen celkem mírnými příznaky s výjimkou dvou klientek, u nichž se připravuje hospitalizace. Dnes ráno byly odebrány k testování vzorky od všech ostatních dvanácti klientů a 22 zaměstnanců domova. Vedení DD Břevnice prosí o schovívavost a klid, aby se mohlo věnovat zvládnutí aktuální situace.   

Už od začátku března jsou přijata v DD Břevnice mimořádná hygienická opatření, která jsou průběžně zpřísňována, všichni zaměstnanci jsou vybaveni ochrannými osobními pomůckami a v péči o klienty bude postupováno v souladu s nařízeními ministerstva zdravotnictví. Pozitivní klienti jsou izolováni v jiných pokojích, než klienti zatím čekající na výsledky testů.

Není jasné, jak se senioři a personál nakazili, domov velice přísně dodržuje všechna doporučená hygienická nařízení. Není vyloučeno, že příčinou může být kontakt s rodinnými příslušníky nebo návštěvami v období před úplným zákazem návštěv. Inkubační doba a aktuální průběh nemoci by tomu nasvědčovaly.

V domově během víkendu proběhne kompletní  opakovaná dezinfekce. Vedení domova je v kontaktu se svým zřizovatelem a pracovníky Krajské hygienické stanice, se kterými koordinuje další postup. Péče o všech 22 klientů je v tuto chvíli zajištěna. (ddhb); ilustrační foto

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji