Řeka není smetiště, tvrdí děti. Kraj je podporuje

Hradec Králové od soutokuRadní Královéhradeckého kraje udělili trvalou záštitu včetně finanční podpory po dobu tří let projektu Řeka není smetiště, jehož iniciátorem je Klub dětí a mládeže Hradec Králové. Cílem projektu je čištění koryt řek a přilehlých břehů od civilizačního odpadu na území Přírodní památky a Přírodního parku Orlice.

Královéhradecký kraj tento projekt podporuje významným způsobem již od roku 2008. Díky dlouhodobé spolupráci vznikla silná tradice, kdy se vodácká i laická veřejnost dobrovolně podílí na zvelebování životního prostředí kolem nás. Jsem velmi rád, že tato svého druhu jedinečná aktivita bude mít podporu Královéhradeckého kraje i v dalších letech,“ řekl radní Královéhradeckého kraje pro oblast vodního hospodářství, životního prostředí a zemědělství Karel Klíma.

Podporou tohoto projektu se Královéhradecký kraj připojuje k mezinárodnímu Dni Země, kdy si lidé z celého světa připomínají ekologické otázky a dopady chování člověka na životní prostředí.

Na jaře a na podzim letošního roku se konal již jedenáctý ročník čištění koryta Divoké a Tiché Orlice a přilehlých břehů na zhruba 56kilometrovém úseku z Doudleb nad Orlicí do Hradce Králové. Dobrovolníci také čistili zhruba 15kilometrový úsek z Nové Vsi do Albrechtic nad Orlicí. Královéhradecký kraj tuto aktivitu podpořil částkou 150 tisíc korun.

Od roku 2008 se díky projektu Řeky nejsou smetiště podařilo vysbírat přes 50 tun civilizačního odpadu. Akce se každoročně účastní okolo 400 dobrovolníků. (khk)

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji