Žáci v Nové Pace mají novou cvičnou kuchyň

DSC 7046Královéhradecký kraj v novopacké Střední škole gastronomie a služeb dokončil projekt za 9,5 milionu korun. Nechal zrekonstruovat cvičnou kuchyň pro žáky oboru kuchař-číšník. Nově byla vybavena i počítačová učebna včetně zajištění připojení internetu v objektu školy.

Gastro obory jsou v novopacké škole na velmi vysoké úrovni. Vypovídá o tom nejen řada medailí a titulů z mezinárodních soutěží, kterých se škola aktivně účastní, ale také skvěle připraveni absolventi, kteří ji opouštějí. Rekonstrukce, modernizace kuchyně a počítačové učebny stála 9,5 milionu korun. Kraj projekt financoval v rámci Integrovaného regionálního operačního programu a jeho průběh trval dva roky,“ řekla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová pro oblast školství.

Projekt spočíval v rekonstrukci cvičné kuchyně, díky čemuž byla rozšířena o novou přípravnu zeleniny, masa a skladovacích prostorů. Zároveň je kuchyň vybavena novým varným ostrůvkem, myčkou na nádobí, plynovou troubou, kotlem, konvektomatem a chladicí skříní.

Vedle rekonstrukce cvičné kuchyně škola získala i nové počítače a nábytek. Žáci také mohou nově využívat rychlejší a kvalitnější připojení k internetu v objektu školy.

Naši žáci získali do užívání špičkové zařízení, které splňuje nejnáročnější požadavky na moderní gastronomický provoz včetně hygienických nároků a požadavků. Bez podpory Královéhradeckého kraje a Centra investic, rozvoje a inovací bychom tento projekt zrealizovali těžko, za to velice děkuji,“ okomentoval užitečnost projektu ředitel školy Petr Jaroš a dodal, že škola připravuje pro následující školní rok nový obor s výučním listem sladovník-pivovarník.

V současném období Střední škola gastronomie a služeb nabízí pět oborů vzdělání s výučním listem a jeden obor vzdělání s maturitní zkouškou. Od roku 2008 se škola úspěšně zapojila do světových soutěžích cukrářů a kuchařů, například do Světové olympiády kuchařů a cukrářů a Světového poháru kuchařů a cukrářů, kde dosud získala 16 medailí (5 zlatých, 5 stříbrných a 6 bronzových). (khk)

 

Královehradecký kraj

logo colour CMYK

Hejtman:  Jiří Štěpán (ČSSD)
Krajské město: Hradec Králové
Rozloha: 4756 km2
Počet obyvatel: 560830
Hustota zalidnění: 118 obyvatel/km2
NUTS: Severovýchod
Radní: Martin Červíček (ODS), Martina Berdychová (Starostové a Východočeši), Aleš Cabicar (TOP 09), Vladimír Derner (KDU-ČSL), Rudolf Cogan (Starostové a Východočeši), Pavel Hečko (ČSSD), Karel Klíma (KDU-ČSL), Václav Řehoř (ODS)
Koalice: ČSSD a KSČM
Počet obcí s rozšířenou působností: 15
Počet členů rady: 9
Počet členů zastupitelstva: 45

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji