Zemřel Jaroslav Kubera

kubera umrtiNecelý měsíc před svými třiasedmdesátými narozeninami zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera. Dlouholetý starosta, primátor a senátor ještě v sobotu absolvoval sněm svojí mateřské ODS.

 

Starostou a posléze primátorem byl Jaroslav Kubera od roku 1994 do roku 2018, kdy jeho funkci převzal jeho stranický kolega Hynek Hanza. Za teplický obvod číslo 32 se Kubera dostal do Senátu poprvé v roce 2000, od té doby byl bez přerušení členem horní parlamentní komory. V říjnu 2012 se stal předsedou senátorského klubu ODS, o čtyři roky později se dostal do nejužšího vedení Senátu, jehož se stal místopředsedou. V listopadu 2018 pak ve funkci předsedy nahradil Milana Štěcha.

Od října 2016 byl Jaroslav Kubera také zastupitelem Ústeckého kraje. Do něj se dostal díky preferenčním hlasům voličů, které ho z 55. místa na kandidátce posunuly na místo druhé.

Podle informací serveru Novinky zemřel Jaroslav Kubera na následky srdečního selhání. Senát, v jehož čele Kubera stál, dnes potvrdil jeho úmrtí s tím, že další informace budou k dispozici po jednání organizačního výboru zítra po 11. hodině. (red)

Ústecký kraj

logo UK 23

Hejtman: Oldřich Bubeníček, KSČM
Krajské město: Ústí nad Labem
Rozloha: 5335 km2
Počet obyvatel: 830371
Hustota zalidnění: 156 obyvatel/km2
NUTS: Severozápad
Radní: Martin Klika (ČSSD), Jaroslav Foldyna (ČSSD), Stanislav Rybák (KSČM), Jaroslav Komínek (KSČM), Petr Šmíd (SPO-SPD), Zdeněk Matouš (ČSSD), Jitka Sachetová (KSČM), Ladislav Drlý (KSČM), Radek Balej (KSČM), Radek Štejnar (ČSSD)
Koalice: KSČM a ČSSD
Počet obcí s rozšířenou působností: 16
Počet členů rady: 11
Počet členů zastupitelstva: 55

 

 

Nepřehlédněte

„V civilizované zemi rozhodují o regionálních záležitostech nikoliv jmenovaní úředníci jako za císaře pána ale zvolená samospráva,“

říká v rozhovoru k patnácti letům krajů hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

netolickyČeské a moravské kraje slaví patnácté narozeniny. Od doby svého vzniku, kdy jejich úřady fungovaly takřka v polních podmínkách, prošly velkým vývojem a změnily se v sebevědomé samosprávné celky respektované na centrální politické úrovni. O tom všem jsme hovořili v „narozeninovém“ rozhovoru s nejmladším ze současných hejtmanů Martinem Netolickým, který stojí v čele Pardubického kraje.

Krajské noviny na Facebooku

Redakce

Krajské noviny Evropské vydavatelství, s. r. o.
kancelářská budova P8, č.p. 80
533 53 Pardubice – Semtín
redakce@evropskevydavatelstvi.cz
telefony: 466 611 139, 777 100 388
© 2024 Krajské noviny

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Akceptuji